Chcę pomóc (szybkie przelewy)

Fundacja Faktu ma 10 lat. Trwa jubileuszowa zbiórka dla naszych podopiecznych - włącz się!

Igor Więckowski (9 l.) z Chełma urodził się z wodogłowiem po zakażeniu toksoplazmozą. Cierpi na porażenie mózgowe, nie mówi, niedowidzi. W tym, aby jego mózg lepiej się rozwijał może pomóc tylko codzienna rehabilitacja. Koszt 2000 zł miesięcznie przekracza możliwości samotnie wychowujacej go mamy.

Monikę Siebielec (8 l.) z Obszy w woj. lubelskim czeka operacja nóg a po niej dużo intensywnej i kosztownej rehabilitacji. Bez niej dziewczynka straci wszystko, co wypracowała i na zawsze usiądzie na wózek. Miesięcznie to koszt 2500 zł.

Miłosz Szyja z Zapolic (8 l.) walczy o sprawność po tym, jak wirus zapalenia rdzenia kręgowego w jeden dzień pozbawił go dzieciństwa. Pomóżmy mu opłacić rehabilitację aby kiedyś stanął na nogi. Miesiąc ćwiczeń z rehabilitantem kosztuje 3500 zł.

WYŚLIJ SZYBKI PRZELEW NA KONTO ZBIÓRKI FUNDACJI FAKTU "SERCE DLA DZIECI"

Przelewy 24:

ZRÓB PRZELEW STANDARDOWY

pod numer konta akcji: 44 1240 6292 1111 0010 7095 3236
W rubryce „Tytułem:” przelewu umieść dopisek „SERCE”

Dla przelewów z zagranicy:

Bank Pekao SA, ul. Grzybowska 53/75, 00-950 Warszawa

SWIFT:  PKOPPLPW

IBAN:  PL 44 1240 6292 1111 0010 7095 3236

Setki chorych dzieci oczekują na pomoc.W ramach jubileuszowej zbiórki Fundacji Faktu pomogliśmy już:
Weronice Jaśkowiak z Łodzi (14 l.) chorej na porażenie mózgowe z atetozą  - pojedzie na turnus rehabilitacyjny, jej marzenie to być tak sprawną jak dwaj zdrowi bracia (jest jednym z trojaczków).
Julii Kwiatkowskiej z Bartoszyc w woj. warmiński-mazurskim (8 l.) z wodogłowiem i sprzężoną niepełnosprawnością. Dziewczynka nadrobi zaległości w rehabilitacji spowodowane przez koronawirusa.
Filipkowi Stankiewiczowi z Pieniężna w woj. warmińsko-mazurskim (4,5 roku), który przejdzie kosztowne testy genetyczne, aby zdiagnozować jego chorobę i rozpocząć właściwe leczenie.
Michalince Helmchen z Lwówka w woj. wielkopolskim (8 lat) - pojedzie na rehabiliatację, będzie mieć silniejsze rączki, które przejmują funkcję jej słabo wykształconych nóżek.
Arturkowi Stajndorowi z Łaz w woj. śląskim (6,5 roku), który może spełnić marzenie i stanąć pewnie na nogi. Potrzeba mu dużo rehabilitacji.

Wiele strasznych chorób pustoszy organizmy kilkulatków powodując gigantyczne problemy rozwojowe i psychoruchowe. Otrzymujemy setki wniosków z prośbą o wspracie od rodzin, które mierzą się wielkim dramatem choroby dziecka. Ten dramat ma wymiar ludzki, ale ma też wymiar finansowy - gdy szansy na powrót do zdrowia i sprawności nie da się wykorzystać z braku pieniędzy. Przychodzimy im z pomocą - opłacamy konieczną rehabilitację, nieferundowane zabiegi, sprzęt medyczny i rehabilitacyjny oraz leki, środki higieniczne i opatrunkowe. Efekty tego wsparcia są wielkie i wiemy, że to najlepiej na świecie wydane pieniądze. Bądźcie z nami. Bez Waszych wpłat sobie nie poradzimy!

PRZEKAŻ 1% PODATKU FUNDACJI FAKTU „SERCE DLA DZIECI”
Przekazanie nam 1 procenta podatku jest proste. Wystarczy w rozliczeniu podatkowym wpisać nr KRS Fundacji Faktu – 000353781.
Można też rozliczyć PIT za pomocą aplikacji online dostępnej TU

Jeśli link nie działa skopiuj do przeglądaraki adres: https://www.pitax.pl/rozliczenie-pit-online-0000353781/
Dostęp do najprostszego rozliczenia PITów w Polsce uzyskałeś dzięki naszej współpracy z Instytutem Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu  PITax.pl dla OPP

Jesteśmy wdzięczni wszystkim Darczyńcom, którzy przekazali 1 procent podatku na rzecz Fundacji Faktu. Jak co roku zgromadzoną  kwotę w całości przeznaczymy na pomoc chorym dzieciom i ich rodzinom. Dzięki Waszemu wsparciu możemy zareagować natychmiast w sytuacji, gdy niezbędna jest pomoc, gdy potrzeby są nietypowe,  gdy inni nie są w stanie pomóc lub dostępne sposoby szukania pomocy zawiodły.
Fundacja Faktu ma status organizacji pożytku publicznego (OPP).

CHCĘ WESPRZEĆ FUNDACJĘ FAKTU

Dzięki temu powstanie kapitał dobrej woli!
Numer konta „Fundacji Faktu”: 69 1240 6292 1111 0010 6255 7048
W rubryce „Tytułem:” przelewu umieść dopisek „kapitał”

CHCĘ POMÓC W INNY SPOSÓB

Może masz coś, co możesz po prostu dać innym, może masz jakiś pomysł na pomoc. Po prostu chcesz zrobić coś dobrego dla innych. Skontaktuj się z nami emailowo lub telefonicznie. Dane znajdziesz w zakładce O Fundacji Faktu.

Odwiedź Fundację Faktu na Facebooku