Dominika Kulczyk zaprasza dzieci do wspólnego pomagania Pomagaj z klasą! Wielki Konkurs Edukacji Globalnej - Efekt Domina

Warto być dobrym człowiekiem. Powiedzmy to i pokażmy naszym dzieciom! Dominika Kulczyk często podkreśla, że tak dużo pozytywnych wartości przekazał jej Tato. Teraz ona jest mamą i dobrze wie, że wrażliwości najlepiej jest uczyć się od najmłodszych lat. Dlatego kierowana przez nią Kulczyk Foundation ogłasza wielki konkurs dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów. Chodzi o najciekawsze i najbardziej wartościowe pomysły na pomaganie innym.

– To konkurs dla wszystkich dzieciaków w całej Polsce. One same wybiorą, komu będą chciały pomóc. Gdy już wybiorą, to potem muszą to nagrać, opisać, sfotografować lub zrobić prezentację i to wszystko przysłać do nas. Zwycięzcy dostaną iPady a ich szkoła drukarkę – mówi Dominika Kulczyk.

Chcesz pomóc koledze w nauce? Zrobić coś dobrego dla zwierząt w schronisku? Wesprzeć sąsiada, który zachorował? Wszystko zależy od pomysłowości dzieci. Najważniejsze, aby nie pozostawały obojętne i reagowały na to, że ktoś obok nas znalazł się w trudnej sytuacji. Nagrody dla zwycięzców są atrakcyjne, ale w tym konkursie najważniejszy pozostaje efekt, tego co zrobimy dla otoczenia. - Możecie mieć swój własny pomysł na pomaganie, sami go zrealizować. I obiecuję wam, że gdy to już zrobicie, będziecie mieć wielką, po prostu niespotykaną satysfakcję. Ja taką mam za każdym razem, kiedy jadę z fundacją lub ekipą telewizyjną, na akcję pomocową. To jest super sprawa, warto pomagać! – zachęca dzieci Dominika Kulczyk.

Chętni do udziału w konkursie powinni zgłosić się do swojego nauczyciela i przestawić pomysł na pomaganie. Prace konkursowe przygotowane z jego pomocą trzeba przesłać do 6 czerwca do Kulczyk Foundation poprzez stronę www.konkursefektdomina.pl (zakładka ZGŁOŚ PRACĘ). Pełna informacja o nagrodach czeka w zakładce NAGRODY. Zwycięzców wybierze jury oraz głosowanie internetowe. O wynikach będziemy was informować. Pamiętajcie – duże zmiany zawsze zaczynają się od własnego podwórka! Szkoły, które do 20 kwietnia zarejestrują się poprzez stronę internetową (przycisk „ZAREJESTRUJ SIĘ” poniżej informacji o konkursie) otrzymają wydrukowaną mapę pomysłów, którą najlepiej powiesić w szkole. Ma ona służyć wspólnemu stworzeniu pomysłów na projekt, którego celem będzie pomaganie innym. Mapa umożliwi zorganizowanie szkolnej burzy mózgów i poinformowanie większej liczby uczniów i nauczycieli o konkursie. Uczniowie z różnych klas będą mogli dopisywać swoje pomysły, a następnie wybrać ten, który wspólnie zrealizują.

Fakt jest Przyjacielem Projektu Wielki Konkurs Edukacji Globalnej – Efekt Domina.

• Tak było w 2016 roku: Wiktor uwielbia przeboje Antka Smykiewicza

Idol chłopca zaśpiewa w koncercie "Serce dla dzieci", aby pomóc mu w rehabilitacji

• Lekarze z Trzebnicy walczą o rękę Gracjana pogryzionego przez psa

Gracjan, 9-latek ze wsi pod Opocznem został dotkliwie pokąsany przez psa, który wbiegł na podwórko j...

• Prawdziwy Dzień Matki: Wojtek może lepiej chodzić! Pomóżmy!