Para Prezydencka napisała list o naszym koncercie!
Foto: Aleksander Majdański/Newsprix.pl

Para Prezydencka napisała list o naszym koncercie! Wspierają akcję Faktu

– Mamy dziś szansę pokazać, że nie są same – w ten sposób Anna i Bronisław Komorowscy namawiają Polaków do tego, by podczas charytatywnego koncertu pomogli dzieciom. Pierwsza Para patronuje "Sercu dla Dzieci". Niech dziś o 20:25 w TVP1 cała Polska zsiądzie przed telewizorami!

Prezydent RP i Jego Małżonka objęli „Serce dla Dzieci” Honorowym Patronatem. Nie mogą osobiście przybyć na koncert, ale napisali do nas wszystkich piękny list, w którym doceniają naszą charytatywną inicjatywę!

Koncert "Serce dla Dzieci" współorganizują TVP1 i wydawnictwo Ringier Axel Springer Polska, który poprzez Fundację Faktu pomaga najmłodszym.

Chodzi o to, aby odmienić życie ósemki podopiecznych Fundacji Faktu i zebrać tyle pieniędzy, by wspomóc dziesiątki innych dzieci, których rodziny czasem miesiącami, czy latami próbują zdobyć niezbędne wsparcie.
Oto cała treść listu:

Warszawa, 15 grudnia 2014 r.
Organizatorzy, Artyści i Wszyscy Ludzie Dobrej Woli
– Uczestnicy programu i koncertu charytatywnego
„Serce dla Dzieci”

Szanowni Państwo!
Wszystko, co wielkie, jest wielkie przez serce! Te piękne i mądre słowa Cypriana Kamila Norwida najlepiej chyba oddają sens dzisiejszego wydarzenia. Pomóc najsłabszym, ująć się za bezbronnymi, podnieść na duchu cierpiących – to prawdziwy dowód szlachetności i piękny wyraz solidarności z drugim człowiekiem.
Artyści występujący tego wieczoru podczas koncertu „Serce dla Dzieci” zbierają fundusze dla podopiecznych Fundacji Faktu. Każdy cierpiący człowiek zasługuje na naszą pomoc. O ileż bardziej wsparcia takiego potrzebują dotknięte chorobą czy niepełnosprawnością dzieci. Mamy dziś szansę pokazać im, że nie są same.
Kamilu, Gosiu, Aniu, Mariuszu, Kubo, Bartku, Michale – jesteśmy dzisiaj z Wami! Chcemy, by w Waszym życiu było mniej cierpienia, a więcej uśmiechu i radości.

Właśnie dlatego został zorganizowany ten szczególny grudniowy koncert. Występujący na scenie artyści stają w szranki wyjątkowego konkursu, który dodaje wydarzeniu emocji, a w którym nie będzie przecież przegranych. Zarówno wykonawcy, jak i głosujący na nich poprzez charytatywne SMS-y i telefony Polacy okazują wielkie serce dla dzieci.
W ten sposób organizatorzy koncertu dokonali rzeczy niezwykle ważnej – włączyli wielu ludzi w dzieło czynienia dobra. Dowiedli raz jeszcze, że można cieszyć się muzyką, a jednocześnie nieść pomoc innym. Serdecznie dziękujemy organizatorom koncertu, wszystkim biorącym w nim udział artystom oraz włączającym się w to przedsięwzięcie widzom. Państwa pomoc i solidarność z potrzebującymi buduje poczucie wspólnoty. Pokazują Państwo, że razem możemy czynić dobro, przezwyciężyć słabości, nieść radość i przywracać nadzieję.

Dopóki żyjesz, dopóki można, bądź dobry – pisał starożytny myśliciel. Jest to wezwanie skierowane do każdego z nas na każdy dzień. Cieszymy się, że uczestnicy dzisiejszego koncertu nie zwlekają z czynieniem dobra, że pragną dzielić się swoim sercem już dziś. Głęboko wierzymy, że to dobro ociepli serca i domy Polaków w przedświąteczny czas, ale przede wszystkim, że odmieni życie naszych najmłodszych, potrzebujących pomocy przyjaciół.

• Wielka akcja Faktu! Pomagamy strażakom ratować życie

Fundacja Faktu ufundowała 6 toreb medycznych PSP R1 o wartości ponad 6 tys. zł. każda. Dzięki nim st...

• Prawdziwy Dzień Ojca: Pragnę by Lenka zaczęła chodzić!

• Pomóżmy małej Lence, która ma raka!

W życiu Lenki z Ustronia Morskiego (3,5 r.) było wiele bólu, a jednak ta dziewczynka potrafi się pię...